V5 Brain "Invalid Asset Table Version"

  1. last week

    xybram1

    Oct 6 V5 Beta Tester

    Brain boots up and gives the above message. (I attached a picture of the screen on boot up) Connecting it to VCS and it reads as if it is up to date for firmware. Is there any way to DFU the unit so that I can try to reload the firmware?

  2. jpearman

    Oct 6 Moderator, ROBOTC Tech Support, V5 Beta Moderator Los Angeles 8888

    I'll send PM with instructions.

  3. My team is also receiving this same type of error. Could you please help by sending instructions?

  4. jpearman

    Oct 6 Moderator, ROBOTC Tech Support, V5 Beta Moderator Los Angeles 8888

    @James Rosen My team is also receiving this same type of error. Could you please help by sending instructions?

    yes, sent PM, how and when did this happen ? During update from VCS ? or RobotMesh ? Were there any error messages saying to power cycle brain (or not power cycle brain) ?

  5. Thanks so much, however, now our brain isn't turning on. Any thoughts on how to fix that?

  6. The brain also said to have a power cycle.

  7. jpearman

    Oct 6 Moderator, ROBOTC Tech Support, V5 Beta Moderator Los Angeles 8888

    @James Rosen Thanks so much, however, now our brain isn't turning on. Any thoughts on how to fix that?

    Need some more details. Did the update happen successfully ? Did you use the utility I linked you to or RobotMesh ? Is the battery good ?

  8. No, the update did not happen. I tried to use the link you PM me with, but now the brain screen won't even turn on or connect to the vex coding studio. Yes, the battery is good.

  9. jpearman

    Oct 10 Moderator, ROBOTC Tech Support, V5 Beta Moderator Los Angeles 8888

    @James Rosen No, the update did not happen. I tried to use the link you PM me with, but now the brain screen won't even turn on or connect to the vex coding studio. Yes, the battery is good.

    Ok, if the V5 is not powering up, there's really no way to troubleshoot. Give vex support a call.

  10. 3 days ago

    MattSnyder

    Oct 16 V5 Beta Tester
    Edited 3 days ago by MattSnyder

    I have the same problem. This is after a session using @RobotMesh_Support . RobotMesh prompted me to update the firmware, and I allowed it, and an error was reported, but RobotMesh and the brain continued to work for the rest of that session. However, next time I powered up, I got the "invalid asset table version" error screen

  11. MattSnyder

    Oct 16 V5 Beta Tester

    Ok, resolved my problem using the firmware updater utility

  12. RobotMesh

    Oct 16 V5 Beta Moderator Redmond, WA, USA

    @MattSnyder, thank you for the report. We'll look into the error handling code.

    When the asset table version is invalid, this can be solved by re-downloading the V5 firmware. Within a Robot Mesh Studio project, click on the Options (gear icon at the top-right) and choose <b>Start firmware update...</b>. Wait for both the BOOT firmware and the ASSET tables to download and restart the brain.

    Or, use VEX's firmware updater utility.

 

or Sign Up to reply!