V5 Disconnecting During Competition

  1. 2 weeks ago

    carlie.flanagan

    Jan 8 Long Island, New York 97871A

    So, our first competition was this Sunday, and we ran into a big problem. During almost half of our matches, our V5 kept disconnecting. Once during our autonomous, twice during driver control, and once before the match even started. Our battery and controller were both nearly fully charged, and it was suggested that it might be our autonomous, but we double checked that and besides - one disconnection was before our auto started running. Is there any way to prevent this??

    @carlie.flanagan Thank you, I can check the event log next time we meet. Am I looking for anything specific here?

    you probably won't get anything useful from the log at this stage, you would really need to check it after the match where you had issues.
    The most important thing to check is if you are on version 1.0.5. There were many small improvements to VEXnet/radio in that version.

  2. Bradley 4478X

    Jan 8 Monroe, Connecticut 4478X

    We have had similar issues in some of our matches. The EP and Refs changed out the 7 year old wires that connected to the towers and that solved the problem. Maybe it’s just a cable issue

  3. lacsap

    Jan 8 Event Partner, V5 Beta Tester Massachusetts 9791[a-z]

    Did you update to the current firmware for the V5 Robot Brain and V5 Controller? Were the LEDs flashing green on the V5 robot brain. Did you get a snapshot of the V5 Event Log from the brain?

  4. Cam

    Jan 8 Ga Us ?
    Edited 2 weeks ago by Cam

    where is your V5 radio located?

  5. lacsap

    Jan 8 Event Partner, V5 Beta Tester Massachusetts 9791[a-z]

    @Cam where is your vex net located?

    V5 Radio - was it surrounded by a lot of metal? Was it mounted vertical at the highest point on the robot?

  6. carlie.flanagan

    Jan 8 Long Island, New York 97871A

    @lacsap V5 Radio - was it surrounded by a lot of metal? Was it mounted vertical at the highest point on the robot?

    It was, it was mounted vertical on the outside of an aluminum C-channel

  7. lacsap

    Jan 8 Event Partner, V5 Beta Tester Massachusetts 9791[a-z]

    @carlie.flanagan It was, it was mounted vertical on the outside of an aluminum C-channel

    and the firmware?

  8. carlie.flanagan

    Jan 8 Long Island, New York 97871A

    @lacsap Did you update to the current firmware for the V5 Robot Brain and V5 Controller? Were the LEDs flashing green on the V5 robot brain. Did you get a snapshot of the V5 Event Log from the brain?

    Both have been recently updated, I would have to double check the LEDs. And no, I don't know how the event log works.

  9. Cam

    Jan 8 Ga Us ?
    Edited 2 weeks ago by Cam

    How to get to event log.
    1 Turn the brain on using power button
    2 Go to the devices
    3 click on the one that looks like the brain in the top right corner it says event log and under that it is blue.
    4 click on the blue view button.
    https://help.vex.com/article/30-how-to-view-the-brain-information-on-the-v5-robot-brain

  10. lacsap

    Jan 8 Event Partner, V5 Beta Tester Massachusetts 9791[a-z]

    @carlie.flanagan Both have been recently updated, I would have to double check the LEDs. And no, I don't know how the event log works.

    You can look at it by tapping on the V5 Robot Brain -> Devices. On the next screen which shows all the devices connected to the V5 Robot Brain, touch the icon of the device that looks like the V5 Robot Brain. On the V5 Robot Brain display you will see the VEXos version, it should be 1.0.5 ... There is a tab for Event Log - there is a text in Blue that says "View". Touch it to view the log.

  11. Cam

    Jan 8 Ga Us ?

    that's the closes vex has to show you with pictures.

  12. carlie.flanagan

    Jan 9 Long Island, New York 97871A

    @Cam How to get to event log.
    1 Turn the brain on using power button
    2 Go to the devices
    3 click on the one that looks like the brain in the top right corner it says event log and under that it is blue.
    4 click on the blue view button.
    https://help.vex.com/article/30-how-to-view-the-brain-information-on-the-v5-robot-brain

    Thank you, I can check the event log next time we meet. Am I looking for anything specific here?

  13. jpearman

    Jan 9 Moderator, ROBOTC Tech Support, V5 Beta Moderator Answer Los Angeles 8888

    @carlie.flanagan Thank you, I can check the event log next time we meet. Am I looking for anything specific here?

    you probably won't get anything useful from the log at this stage, you would really need to check it after the match where you had issues.
    The most important thing to check is if you are on version 1.0.5. There were many small improvements to VEXnet/radio in that version.

  14. Also make sure the wire between radio and brain has absolutely no bend it in (per discussions with Vex personnel when we had a similar issues). It was recommended to us that we put the radio in a different port (was in 21) due to the (small) bending necessary to get from port 21 back towards where the radio was mounted. The cable itself was straight & had no marks or kinks, but we were advised that when having issues with intermittent radio connection the first thing to try is replacing the radio wire with a completely new one and having it run a very straight shot from a closer port up to the (non-metal-surrounded) radio.

  15. last week

    [deleted]

    Jan 10
    Deleted last week by DRow
  16. lacsap

    Jan 10 Event Partner, V5 Beta Tester Massachusetts 9791[a-z]

    @DRow Fick1995 looks to be a bogus profile....

 

or Sign Up to reply!